Za nami je izredno leto. Leto 2021 se bo v zgodovino podjetja ELPEC eBikes prav posebaj zapisalo. Bližje kot smo bili marcu, bolj smo bili navdušeni. Delavci so se brez prestanka prihajali in odhajali, delalo jih toliko, kot so izredne razmere z virusom dovoljevale. Trgovina je bila vsak dan bližje svoji končni podobi. In prišel je dan 12.4.2021. In začelo se je. Odprl se je prvi ELPEC eBikes specializiran center e-koles v BTC na Letališki 1. Ni bilo dolgo, ko je center na Letališki zaživel z e-kolesarskimi navdušenci. Preko različnih kanalov, se pogosto srečujemo z idejo, da je e-kolo le za lenuhe. V dobrih treh mesecih po odprtju trgovine smo spoznali toliko različnih strank, s toliko različnimi razlogi za nakup e-kolesa, vendar vsi z enakim ciljem preživeti čim več časa v naravi. 

 

Prišel je maj in dobili smo prav poseben obisk. Obiskal nas je fant poln energije s svojim snemalcem, ki je rabil e-kolo. Želel si je odkolesariti na Šmarno goro, oblečen v polno gasilsko opremo. Ta fant je Matic Herceg iz radio Antena, pravijo da njegovo življenje ni potica. Z veseljem smo mu priskočili na pomoč. Iz naše  flote testnih e-koles si je izposodil Ghost TERU X, ki ga je pognal na vrh Šmarne gore. Na spodnji povezavi si lahko ogledate video Maticovega izziva:

- Antenin izziv x ELPEC eBikes

 

Malo  za tem nas je doletela izredno velika čast. Redko kdo ne pozna sovodiltelja radijskega šova Denis Avdič Show Mihe Deželaka. Vsako leto ga spremljamo, ko v sklopu akcije "Deželak junak" zbira denar za otroke in jim tako omogoči poletne počitnice na morju. Priskrbeli smo osem e-koles za transport spremjevalne ekipe in gostov dobrodelne akcije. 

 

V veliko veselje nam je opazovati razvoj kolesarstva in s tem e-kolesarstva na slovenskih tleh in  skupnosti, ki se ustavarja skozi šport. Dogodek, ki se nas je posebaj letos dotaknil je podvig kolesarjev iz občine Gorje. Gorje so izredno majhna občina glede na število olimpijcev in paraolimpicejv, ki jih imajo. V sklopu akcije Kolesarimo skupaj so predkolesarili 180km vse do slovenske obale, med kolesarji je bil tudi sam župan občine Gorje. Akciji smo z veseljem priskočili na pomoč z našimi kolesi, ki so nekaterim članom odprave pomagli pri premagovanju tako dolge razdalje.

 

Poletje je tu in kolesarska sezona je v polnem razmahu. V avstrijskem letovišču Ischgl smo obiskali e-kolesarki sejem Jedermann. Presunjeni smo bili nad razsežnostjo relativno mlade športne panoge e-kolesarstva. Znotraj več dnevnega dogajanja smo si lahko ogledali tekmo svetovnega pokala v e-kolesarstvu. Svetovna špica gorskega kolesarjenja v vrhunski formi v sedlu najzmogljivejših e-koles na svetu je recept za vrhunsko dirko. Sejem je postregel z izzivi, novo tehnologijo in novimi smerniicami športa. Sejem smo zapistili zadovoljni, navdušeni in izredno optimistični glede prihodnosti e-kolesarstva.

 

 

Napiši komentar

Ne pozabite: komentarji so pred objavo pregledani.